Uitgepuurde lijnen en Zwitserse precisie
OVER MAX DUDLER

Uitgepuurde lijnen en Zwitserse precisie

Max Dudler is een klinkende naam bij architectuurliefhebbers. Al 3 decennia drukt deze Zwitserse toparchitect zijn stempel op de hedendaagse bouwkunst. Deze internationaal gerenommeerde modernist staat bekend voor ontwerpen die indruk maken met eenvoud en uitgepuurde lijnen.

Max Dudler zweert bij tijdsbestendig bouwen. Met eerbied voor de historiek van een locatie en met respect voor de omgeving. Hij heeft lak aan trends en modegrillen. Zelf omschrijft Max Dudler het zo: “We bouwen niet voor tien minuten. We moeten gebouwen creëren voor honderd jaar. Ik wil de geschiedenis van een plek transformeren naar een hedendaagse toekomstgerichte architectuur.”

Voor Panorama heeft architect Max Dudler de ambitie om bewoners de ruimte te geven om te genieten van een uniek uitzicht en van hun nieuwe levendige stadswijk.

ENKELE ANDERE PROJECTEN

Het vermaarde Jacob & Wilhelm Grimm Centre en Scheldehof

Met het Jacob & Wilhelm Grimm Centre in Berlijn ontwierp Max Dudler Duitslands grootste publieke bibliotheek. Vlak bij het vermaarde Museuminsel rijst deze ode aan boeken en kennis op. De discussie over één centrale leeszaal of verschillende aparte ruimtes werd door Max Dulder opgelost door een intelligente combinatie van beide mogelijkheden. Terwijl alle 2,5 miljoen mediadragers bereikbaar zijn vanuit de getrapte centrale zaal, kunnen bezoekers zich terugtrekken in intiemere gedecentraliseerde ruimtes.

Voor het Antwerpse Nieuw Zuid ontwierp Max Dudler het magistrale Scheldehof, een structuur bestaande uit 2 volumes die in conversatie gaan met de beweging van de Schelde. Opvallend zijn de referentie naar de hangende tuinen van Babylon op het lagere volume, en de suggestie van een omgekeerd trap in het hogere volume.

Max Dudler | Architect van Panorama Brussel
Max Dudler | Architect van Panorama Brussel
Max Dudler | Architect van Panorama Brussel
Max Dudler | Architect van Panorama Brussel
close menupanoramaRandom

Deze website is niet geoptimaliseerd voor uw browser. Om van de volledige ervaring van Panorama te genieten, raden we je aan om panorama.com te bezoeken in Google Chrome, Firefox of Safari.